SLOW TIME – A JÁTÉK ÉS A PSZICHOLÓGIA IHLETTE

A Slow Budapestnél már régóta szerettünk volna egy olyan szakmai slow programot összeállítani, amit helytől és időtől függetlenül bárki használhat. Olyan programot, amit akár többször is végig lehet csinálni, vagy szüneteltetni, ha szükséges, nem marad le senki semmiről. Egy olyan programot, ami hozzánk híven inspiráló, színes és nem túláradó módon segít az egyensúly megteremtésében ebben a mai, rohanó világban.

Tudatosan nem használunk jól hangzó, de légből kapott ígéreteket és komolykodó kijelentéseket, mert szeretnénk, ha a Slow Time ugyanúgy lenne felfedezés és játék is, mint egy változást elősegítő, szakmailag megalapozott és kipróbált, komplex pszichológiai alapokra építkező program.

Sokat dolgoztunk azon, hogy egy felhasználóbarát, egyszerűen használható felület szülessen meg, ami nem eláraszt információkkal és elborít feladatokkal, hanem gördülékennyé teszi a részvételt.

Reméljük, a program igazi segítséget tud nyújtani bárki számára, aki tudatosabbá szeretne válni az életében a saját lassítása lehetőségeit illetően.

A SLOW TIME PROGRAM…

 • Végigkísér a változás útján

  nem ígérjük, hogy pillanatok alatt, amolyan „gyorstalpalóban” lelassítunk . Segítünk a tudatosság kialakításában, gondolatokat, lehetőségeket ajánlunk a figyelmedbe, szakmailag végigkísérünk az úton, de rajtad múlik, mindez mennyire lesz hatással az életmódodra, szokásaidra.

 • Személyre szabható

  Nem kötelezően végrehajtandó feladatokat adunk – személyre szabható gyakorlatokkal segítünk.

 • Rálátást ad a lassításod útjában álló akadályokra

  Elsősorban szemléletmódot, keretrendszert igyekszünk közvetíteni – nem az a lényeg, hogy pontról pontra betartsuk a leírtakat, hanem hogy rálássunk a saját életünk tükrében, mi állhat a lassításunk útjában.

 • Segít tudatossabbá válnod

  Nem leckéket adunk, amiket be kell magolni, hanem a tudatosság, a ráismerés elősegítését célzó gyakorlatokat javasolunk.

 • Mindfulness meditációkkal támogat

  Olvasnivalóval, mindfulness meditációs hanganyagokkal segítünk, amelyek bármikor hozzáférhetőek lesznek számodra a jövőben is.

 • Slow értékeket közvetít

  Bemutatjuk azokat az értékeket, amelyeket a lassítás során érdemes elsajátítani: elengedés, tudatos jelenlét, kíváncsiság, megengedő hozzáállás.

 • Neked szóló témákkal inspirál

  Az élet olyan területeit érintjük, amelyekben a lehető legtöbb ember magára ismer, és hasznos tudásra talál.

 • Szerethető gyakorlatokon keresztül lassít

  Kreatív, szerethető gyakorlatokkal, mégis szakmaian segítünk lassítani, elgondolkodtatni.

A PROGRAM FELÉPÍTÉSE

A program az élet 12 olyan területét érinti, ahol jellemzően leginkább jelentkeznek a felgyorsult életmódunkból eredő problémák.


A 12 téma mindegyike egy- egy hetet ölel fel, így a program teljes időtartama 12 hét. Ennyi idő szükséges ugyanis ahhoz, hogy a szemléletmódunk, a szokásaink valódi, fenntartható változáson menjenek keresztül. Tudjuk, hogy ez elsőre soknak tűnhet, és sokan ennél sokkal gyorsabb megoldásokat kínálnak, mi mégis arra biztatunk, szánd ezt az időt magadra, és hagyj időt, hogy alkalmazkodhass a változáshoz. A mi ajánlásunk, hogy egy témával egy hétig foglalkozz, de természetesen rád bízzuk, melyikben mennyire szeretnél elmélyülni.


A változás folyamatát mi is szem előtt tartjuk: minden téma kisebb lépésekkel, elgondolkodtató kérdésekkel kezdődik, és fokozatosan haladunk a hosszabb lélegzetű gyakorlatok felé.


Minden témához kapcsolódóan találsz inspirációs és szakmai írásokat a programban, amelyeket később bármikor újraolvashatsz, akár a program befejezése után is.


Minden területen javasolunk egyszerű, kisebb energiabefektetéssel megtehető lépéseket, amiket könnyebben be tudsz illeszteni a sűrűbb hétköznapokba is.


Minden témában részletesen foglalkozunk azokkal az akadályokkal, amelyekkel az egyes életterületeken találkozhatsz, segítünk feloldani őket, és továbblépni.


Minden témával kapcsolatban találsz majd mindfulness szemléletű megközelítést, valamint meditációs hanganyagokat, amelyek könnyen és gyorsan gyakorolhatóak.


A témákhoz minden esetben három, nagyobb volumenű gyakorlat tartozik, amelyek segítenek átültetni a program során szerzett tapasztalatokat a mindennapi életbe.


A program minden hete összefoglaló visszatekintéssel, az egyes témákra adott önreflexióval zárul.

SZERETNÉL INGYEN BELENÉZNI A PROGRAMBA? ITT MEGTEHETED!

TUDNIVALÓK A PROGRAM HASZNÁLATÁRÓL

 • A Slow Time – Tudatos Lassítás Program egyik legnagyobb előnye, hogy otthonról (vagy bárhonnan) végezheted, nyugodtan és kényelmesen, a saját tempóban haladva. Ezt kifejezetten javasoljuk is: a program szempontjából nem ideális, ha telefonról, két busz között próbálunk magunkra figyelni. Szánj időt önmagadra, keress egy nyugodt időszakot a belépésre, miután hazaértél.
 • A témák felépítését úgy alakítottuk ki, hogy a nehezebb, bonyolultabb területeket már kellő tapasztalatok birtokában érd el. Ezért javasoljuk, hogy végezz el mindig minden témához tartozó gyakorlatot, mielőtt továbblépnél.
 • Ahogy végighaladsz az egyes témákon, figyeld a kis lajhárokat, akik segítenek a program során, hogy mindig tudd, hol tartasz, és mi következik. És nem utolsósorban: nagyon aranyosak.
 • Ha bármilyen okból félbe kell hagynod egy témát, mert nem tudod egyszerre végigcsinálni, ne aggódj! Bármikor visszatérhetsz oda, ahol abbahagytad.
 • Ha bármilyen kérdés merülne fel benned a program során, bátran fordulhatsz hozzánk levélben, a slowtime@slowbudapest.com e-mail címen.
 • A program során időről időre mi is küldünk majd neked emaileket. Ezért arra kérünk, adj hozzá minket a címtáradhoz, hogy biztosan megkapd a leveleket.

Szeretnél csatlakozni?