Mit találsz ezen az oldalon?
Minden téma elején egy inspiráló, ráhangolódó írással kezdünk, amely értelmezi, bemutatja az adott témát.

MIT JELENT LASSÍTANI?

A lassítás nem feltétlenül sebességbeli változást jelent, sokkal inkább az egyensúly megtalálását a mindennapok során.

A lassítás önismeretet jelent,

amely rávilágít arra, mi teheti az életünket élvezetessé. Magában foglalja a jelenlét gyakorlását, a saját gyorsító kényszereink megismerését, és lassító szokások kialakítását.

A lassítás mindennapi tudatosságot jelent,

amely nem engedi, hogy az egyre gyorsuló és hektikus világ, az információval túlterhelt fogyasztói társadalom felőröljön minket. Olyan döntésekről szól, amikor a napi rohanásban megállva egy pillanatra, megvizsgálva a helyzetet, tudatosan teszünk meg dolgokat, figyelve arra, mire van a testünknek és a lelkünknek szüksége.

A lassítás gondoskodást jelent saját magunkról.

Azokat a pillanatokat, amikor a saját jóllétünket segítjük azzal, hogy megteremtjük magunknak az időt a családra, a barátokra, a kedvenc hobbijainkra, a mosolyokra. Olyan dolgokra, amelyeket már régen elfelejtettünk, pedig mindig is imádtunk, olyan dolgokra, amelyeket mindig is meg akartunk volna csinálni, csak az örökös rohanásban sosem volt rá időnk. Ezekben a pillanatokban lelassulhat az idő, feloldódhat a stressz, hála és nyugodtság szállhat meg minket. De lehet, hogy semmilyen más érzés nem jön, csak az, hogy ez most így rendben van.

Nézzük meg, hogyan!